ခ်က္ျပဳတ္နည္း အေျခခံမ်ား
အမွန္ကေတာ့ Googling to EDU domains ဆိုတဲ့ အေၾကာင္းေျပာခ်င္လို႕ အင္တာနက္မွာ ရွာလိုက္တာ အေမရိကန္ အခ်က္အျပဳတ္ဆိုင္ရာ အသင္းၾကီးက ထုတ္တဲ့ "ခ်က္ျပဳတ္နည္း အေျခခံမ်ား" ဆိုတဲ့ စာအုပ္ကေန ပါ၀ါပြိဳင့္ ျပန္ထုတ္ထားတဲ့ ဖိုင္ေတြကို အင္တာနက္ကေန ရလိုက္တဲ့ အတြက္ ျပန္ေ၀မွ်ေပးလိုက္ပါတယ္ ...
ဟိုတယ္အဆင့္ စားဖိုမႈးေတြအတြက္ ရည္ရြယ္ေရးသားထားတာ ျဖစ္ျပီး အားလံုးအတြက္ သိထားသင့္တဲ့ အေၾကာင္းအရာေတြပါ...
စာအုပ္ထဲမွာ-"ကၽြမ္းက်င္ စားဖိုမႈး၊ အာဟာရမ်ား၊ သန္႔ရွင္းမႈ၊ အစားအေသာက္ဆိုင္ရာ သိပၸံအေျခခံ၊ ဟင္းလ်ာအတြဲ အစပ္၊ ဟင္းပြဲမ်ားႏွင့္ အစားအစာစရိတ္၊ ကိရိယာမ်ား၊ အေျခခံ ဒါးစြမ္းရည္၊ ႏို႔ ဥမ်ားႏွင့္ အစာေျခာက္မ်ား၊ အသားမ်ား၊ ငါး ႏွင့္ ငါးမ်ား၏ ဖြဲ႔စည္းပံု၊ လတ္ဆတ္ေသာ အစားအစာမ်ား - သစ္သီးမ်ား ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားႏွင့္ လတ္ဆတ္ေသာ ဟင္းခတ္ အေမႊးအၾကိဳင္မ်ား၊ ထားသိုမႈ၊ ၾကိဳတင္ ျပင္ဆင္မႈ အေျခခံမ်ား၊ စားျမိန္ရည္ (အခ်ဥ္မ်ား)၊ စြပ္ျပဳတ္မ်ား၊ ဆီပူထိုးျခင္း၊ ေၾကာ္ေလွာ္ျခင္း၊ ကင္ျခင္း၊ အသားကင္ျခင္း၊ အပူရွိန္ ျပင္းျပင္းကင္ျခင္း ႏွင့္ ေလာင္ကၽြမ္းျခင္း၊ ျပဳတ္ျခင္း၊ ျပဳတ္ျခင္းႏွင့္ မီးေအးေအးျဖင့္ ႏွပ္ထားျခင္း၊ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ား၊ ေကာ္ရည္၊ နံနက္စာ၊ အသုပ္အတြက္ ျပင္ဆင္ျခင္းႏွင့္ အသုပ္သုပ္ျခင္း၊ အသားညွပ္၊ ဧည့္သည္မ်ား၏ ကနဦး အထင္ၾကီးမႈ၊ အဆင့္အတန္း၊ ေပါင္မုန္႕ဖုတ္ျခင္း၊ အနံ႔ အရသာ တည္ေဆာက္မႈ၊ ပန္းကန္ျပားတြင္ ထည့္သြင္းျခင္းႏွင့္ အတင္အျပ၊ ေျမထဲပင္လယ္ ေဒသ ဟင္းလ်ာမ်ား၊ အာရွ ဟင္းလ်ာမ်ား၊ အေမရိက ဟင္းလ်ာမ်ား"
လူတိုင္း အသက္ရွင္ဖို႔ အတြက္ ေန႔စဥ္ ခ်က္ျပဳတ္ စားေသာက္ေနရတဲ့ အခါမွာ အထိုက္အေလ်ာက္ ဗဟုသုတျဖစ္ဖြယ္ သိမွတ္ဖြယ္ရာေလးေတြ ပါရွိတဲ့ အတြက္ လက္ဆင့္ကမ္းေပးလိုက္ရတာ ျဖစ္ပါတယ္ ...
ဖိုင္အခ်က္အလက္- ဇစ္ဖိုင္၊ ၃၄ မီဂါဘိုက္၊ တိုက္ရိုက္လမ္းၾကာင္း၊ ေဒါင္းလုဒ္မန္ေနဂ်ာမ်ား သံုးႏိုင္သည္...
ရယူရန္- ဤေနရာမွ ယူပါေလ...
ညီအကို ေမာင္ႏွမမ်ား အားလံုး စိတ္၏ခ်မ္းသာျခင္း၊ ကိုယ္၏က်န္းမာျခင္းမ်ားနဲ႕ ျပည့္၀ ေပ်ာ္ရႊင္ၾကပါေစ...